İçerik seçiminden önce doğru olan konuyu / alanı belirlemek ve bu alanda sınırları belirlemektir. Yani ürününüzün kime hitap ettiğini belirlemelisiniz. Aksi takdirde gidiş güzergahı belirli olmayan bir araç için hedefe ulaşmak ne kadar mümkün görünmüyorsa sizin de hedeflerinizi ve alanlarınızı belirlemeden sağlıklı bir içerik oluşturmanız ve insanları ürününüz ile ilgilenmeye yöneltmeniz de o kadar zorlaşır.
Ürününüze konu olacak içeriklerin alanları / sınırları belirlendiğinde yapmanız gereken belirlediğiniz alanlarda otoriter kaynaklara erişim sağlamalı ve bu kaynaklardan yararlanmaya başlamalısınız. Böylece kaynaklarınızı belirlemiş olursunuz.
Kaynaklar belirli bir ölçekte kitlenize ulaşmanıza yardımcı olsa da, diğer bir önemli nokta bu kaynaklardan sizi ayırt ettirecek yeni bilgiler / içeriklerdir. Bundan dolayı üretken bir anlayışla yenilikleri göz önüne getirecek bir çalışma yaparak sizde bir kaynak haline gelmeniz gerekmektedir.
Alanı belirlediniz, kategorileriniz de tamam peki çevre kategoriler ? Alanınız ile ilgili olarak çevre kategorileri belirlemek, alanınızı yatay ölçekte büyütmek anlamına gelmektedir. Yukarıdaki aşamaları başarıyla gerçekleştirdiysek bu aşamada ana alanımızı ilgilendiren çevre içerikleri de konuya dahil ederek yolumuza devam etmektir.
Şimdiki aşamada ise ana içerikler ile çevre içerikleri birbiriyle referanslandırarak bir sistematik halinde içerikleri bütün haline getirmektir. İçerik herkes üretebilir ancak bunları doğru kaynaklarla birleştirerek sunmak profesyonelliktir. Profesyonellik sizi işinizin zirvesinde konumlandırmak için olmazsa olmazdır.
Özet olarak sırasıyla;
- Hedefinizi / Alanınızı belirleyin.
- İçeriğin alanına uygun referans oluşturacak kaynaklara erişin.
- Yeni içerik üretin.
- Alanınızın hakkında çevre kategorileri belirleyin.
- Ana içerik objeleri ile yan içerik objeleri arasında ilişkiler kurun